ADHD/ADD: visie

Mensen met ADHD/ADD beschikken vaak over buitengewoon veel fantasie en creativiteit, een hoge intelligentie op bepaalde gebieden, inventiviteit, en over veel energie.
Jammer genoeg komen deze kwaliteiten in de praktijk vaak niet uit de verf doordat ADHD/ADD ook een aantal beperkingen met zich meebrengt.

Het accepteren van deze beperkingen is een belangrijke stap naar meer rust en welbevinden. Het verwerken van ervaringen uit uw verleden m.b.t. negatieve feedback en gemiste kansen is een belangrijk aspect hierbij.
Hierdoor ontstaat meer rust en ruimte zodat u zich kunt focussen op uw huidige kwaliteiten en mogelijkheden.
Om deze tot uiting te kunnen laten komen zult u zich een aantal vaardigheden en gewoontes eigen moeten maken, zoals bijv. consequent omgaan met het noteren van afspraken, marges inbouwen bij het nakomen van afspraken en leren ‘nee’ zeggen. Dit vergt wellicht wat doorzettingsvermogen maar met de juiste begeleiding is het heel goed mogelijk om u deze zaken eigen te maken. Hiermee kunt u de beperkingen die ADHD/ADD veroorzaakt een kleinere rol laten spelen in uw leven en zo uw positieve eigenschappen verder ontwikkelen en optimaal inzetten in uw werk en priv√©leven.

Medicatie kan tijdelijk of structureel ondersteunend werken bij het eigen maken van nieuw gedrag. De keuze is altijd aan u of u hier gebruik van wilt maken.
Mocht u medicatie gebruiken of dit overwegen, dan kan ik u, in overleg met uw behandelaar, begeleiden bij het gebruik hiervan.