EMDR

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”.
Letterlijk vertaald:

“door oogbeweging af laten nemen van emotionele lading en herverwerken.”

Deze ‘ontlading’ vindt letterlijk plaats: u ontdoet zich door het volgen van een EMDR-behandeling van de emotionele lading die voor u verbonden is aan bepaalde situaties, herinneringen of prikkels.

EMDR wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000 en wordt binnen de geestelijke gezondheidszorg inmiddels gezien als een volwaardige en effectieve therapie.

EMDR onderscheidt zich van andere therapiëen doordat er over het algemeen weinig sessies nodig zijn om resultaat te bereiken en doordat de nadruk tijdens de behandeling minder ligt op praten en meer op het alsnog laten verwerken van ervaringen door de hersenen.

Swaythink biedt EMDR-behandelingen aan voor:

  • fobiëen
  • depressie
  • PTSS (Post-Traumatische Stress Stoornis)

Uit wetenschappelijk onderzoek is tot nu gebleken dat EMDR de meest effectieve en snelle methode is om bovenstaande klachten te behandelen en dat de resultaten van EMDR blijvend zijn.
Bij de beschrijving van de indicaties kunt u zien of EMDR een geschikte behandelmethode is voor u. Indien u graag wilt overleggen, aarzelt u dan niet contact met mij op te nemen.